Consell d’infants municipal (CIM)

El Consell d’Infants Municipal (CIM) és un òrgan de participació ciutadana pensat pels infants del nostre poble. Són membres d’aquest Consell tot els nens i nenes de 5è i 6è de l’escola El Bruc. El Consell d’infants es reuneix cada dos mesos, en horari escolar, per parlar i debatre sobre un tema d’interès municipal. Així mateix, a posteriori de la sessió conjunta a l’escola, els representats (9 en total) es reuneixen fora de l’horari escolar, per conèixer les diferents propostes i consensuar una proposta/idea que defensarà el CIM.

Al final del curs, es realitzarà un acte públic on el CIM entregarà al ple municipal el treball elaborat i el recull de propostes a les que han arribat amb la finalitat de que es puguin dur a terme (en la mesura que sigui possible).

Acta d’inauguració del Consell d’infants Municipal

El dia 27 de setembre de 2017 s’ha donat el tret de sortida al CIM de Riells i Viabrea en un acte que s’ha realitzat al Casal del Poble. A l’acte hi han assistit tots els alumnes de 5è i 6è de l’escola El Bruc, acompanyats per el professorat i la cap d’estudis, així com també l’alcalde; en Josep Maria Bagot, el regidor d’ensenyament; en Felipe González, la regidora de participació; l’Adriana Puig i les tècniques de participació que dissenyaran i desenvoluparan el projecte.

L’acte ha començat amb la intervenció de l’alcalde que ha subratllat la importància d’aquest primer consell d’infants i ha remarcat que aquesta iniciativa s’inicia amb molta il·lusió per part de l’Ajuntament. Ha presentat el tema de treball d’aquest curs 2017/2018 ; les festes municipals i ha destacat que a part de treballar han de passar-s’ho bé en les sessions de treball. El regidor d’ensenyament a volgut remarcar el compromís per part de l’equip de govern de tirar endavant (en la mesura que siguin possible) les propostes que surtin del CIM. L’acte la tancat la regidora de participació agraint a tothom la col·laboració i desitjant que tothom vegi amb bon ulls la iniciativa.

Durant l’acte s’ha fet el sorteig dels alumnes que seran representants per a cada curs i s’ha escollit un substitut per suplir les absències dels representant. Així mateix s’ha entregat a tots els assistents una carta informativa pels pares amb l’objectiu d’explicar-los amb detall el funcionament del CIM. Podeu consultar el material entregat i l’acta de la sessió inaugural en els enllaços següents:

Carta informativa pels pares membres del CIM
Carta informativa pels pares membres representants
Acta de la sessió 27092017

Acta 1a sessió CIM 18102017
Acta 2a sessió CIM 13122017
Acta 3a sessió CIM 14022018
Acta 4a sessió CIM 18042018

ACTA 1a sessió representants CIM 15112017
ACTA 2a sessió representants CIM_1712018
ACTA 3a sessió representants CIM 14032018
ACTA 4a sessió representants CIM 30052018

Video - Inauguració Consell d'infants Municipal (CIM)

Comments are closed