El CIM fa l’acte de cloenda d’aquest curs

Aquest dilluns, 9 de juliol, a Riells i Viabrea s’ha celebrat l’acte de cloenda del Consell d’Infants Municipal (CIM) d’aquest curs.
L’acte es va dur a terme a la sala de plens de l’Ajuntament i van assistir-hi els membres del Consell d’Infants i els seus familiars juntament amb l’alcalde, els regidors de govern i l’oposició de l’Ajuntament.
El CIM està compost pels alumnes de 5è i 6è de primària de l’Escola El Bruc de Riells i durant aquest curs han treballat cinc sessions amb tots els membres de la classe durant les hores de tutoria i cinc sessions més entre els nou representants dels quatre cursos. Aquestes sessions de treball han estat centrades en les festes populars que se celebren al poble durant l’any.
L’acte de cloenda ha estat dirigit per la tècnica de participació ciutadana que ha explicat com s’han desenvolupat les sessions fetes al CIM i ha fet una valoració molt positiva del projecte i dels seus participants. A continuació una del es representants del CIM ha dit unes paraules d’agraïment i ha fet entrega de la memòria amb tota la feina realitzada durant el curs a Josep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea. Bagot, també va afegir unes paraules i ha destacat la importància d’introduir els infants als principis democràtics de la deliberació i a fer-los sentir partícips de la política municipal així com fer créixer el seu sentiment de pertinença. L’alcalde es va mostrar molt satisfet pel desenvolupament del projecte i ha afegit que prenen el compromís d’analitzar tota la feina feta i que, evidentment, hi haurà coses que serà més fàcil de fer i d’altres que potser no seran possible.
Cal destacar que una de les propostes presentades és la creació d’una nova festa al municipi: la de la nit de Halloween.
L’acte també ha servit per donar a conèixer el logotip guanyador que representarà el Consell d’Infants el curs vinent. El regidor de participació, Felipe González, va donar a conèixer el nom del guanyador i va mostrar el logotip que serà la imatge pel CIM del curs vinent tot mostrant el regal pel guanyador: una samarreta amb la imatge estampada.
Aquest logotip s’ha escollit entre els quatre dibuixos finalistes que s’han sotmès a votació popular mitjançant un procediment de votació ciutadana.

L’acta va finalitzar amb un berenar per a tothom.

 

Comments are closed.