La Biblioteca Pompeu Fabra de Riells ja és oberta

Ahir es va inaugurar la nova biblioteca Pompeu Fabra de Riells i Viabrea davant d’un centenar de vilatans.

L’acte va ser presidit per la Carme Renedo, delegada del Departament de Cultura de Girona, en Josep Maria Bagot, Alcalde de l’Ajuntament de Riells i Viabrea i en Felipe González, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Riells i Viabrea; amb la companyia dels protagonistes de les primeres activitats: en Martí Gironell i la Lia Bertran.

Durant els parlaments inaugurals, l’alcalde va destacar que “inaugurar un equipament sempre és satisfactori i més si es tracta d’una biblioteca. Aquest és un dels nostres projectes insígnia. Volíem una biblioteca ambiciosa amb molts elements culturals. Una biblioteca amb serveis de qualitat que faciliti l’aprenentatge de totes les habilitats” i també va afegir que “la cultura és sempre un repte i ha de ser adquirida, per això habilitem un espai, per a petits i grans, que permeti aflorar les potencialitats de tots nosaltres. Hem creat un espai de trobada i qualitat, accessible i per a tothom”.  Per acabar, també ha explicat que la biblioteca pren el nom de Pompeu Fabra perquè sense la seva figura el català no seria una llengua tan rica ni un referent cultural internacional.

Per la seva banda, la Carme Renedo va dir que “és un goig inaugurar un espai com aquest i que l’Ajuntament s’hagi proposat fer-lo un referent cultural”.

 

Després de la tallada de cinta inaugural es van duu a terme dues activitats per celebrar l’obertura de l’equipament municipal. Una d’elles va ser l’Hora del conte amb la història i el taller de “Marta i la xocolata” i, l’altra, la presentació del llibre “La força d’un destí” de Martí Gironell, premi Ramon Llull 2018 a la millor novel·la. Totes dues van ser seguides i gaudides per molta gent.

 

 

 

 

 

 

 

 

La nova biblioteca de Riells i Viabrea té 240 metres d’espai i compta amb un fons bibliotecari més gran que l’anterior. Aquest augment de material és degut als préstecs que s’han rebut a través del Sistema Públic de Lectura. El nou espai municipal també ofereix més zones d’estudi, cerca d’informació, lectura i també s’ha habilitat un espai pels més petits. Una altra característica de la nova biblioteca és que es disposar d’una zona polivalent  per fer xerrades, conferències, formacions, presentacions, exposicions o el Club de Lectura.

 

Aquest projecte representa la culminació de molts anys de feina que s’han vist materialitzats amb aquesta nova biblioteca, ja que el compromís per la cultura segueix essent un dels pilars  que es volen promoure i potenciar. La biblioteca pública de Riells pretén garantir un accés igualitari a la cultura i a la lectura per tots els habitants. Des de l’Ajuntament es treballarà per tal que sigui un lloc on es pugui afavorir al desenvolupament intel·lectual de les persones, facilitar i potenciar l’hàbit de lectura i de comprensió lectora, generar coneixement i estimular la creació. És a dir, es pretén que la Biblioteca Pompeu Fabra sigui un espai per afavorir la construcció de la identitat cultural de cadascú.

A més, des de l’Ajuntament de Riells s’espera que tots els vilatans i vilatanes puguin gaudir d’aquest nou espai de reunió que tant es mereix el poble i que esdevingui l’eix central de l’educació dels nostres fills i filles.

Comments are closed.