Les fonts de Riells i Viabrea

Aprofitant la coincidència que durant aquests dies s’exposa l’exposició fotogràfica “Fonts del Montseny”, els promotors de l’obra han treballat un document on s’hi recullen les 14 fonts d’aigua del municipi.

Les “Fonts de Riells i Viabrea” és un treball documental on es recullen les sortides d’aigua que hi ha al poble. Un total de 14 fonts de les prop de 800 que hi ha arreu del massís del Montseny.

 

Consulta el catàleg de Fonts aquí:

Catàleg – Les Fonts de Riells i Viabrea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinopsi del treball:

“Els que fa un temps que estem donant voltes pel Montseny, i per les seves fonts en particular, ens adonem com de mica en mica els dolls d’aigua es van aprimant, les construccions que les ennoblien s’han anat degradant i arruïnant, i si ho comparem amb les antigues postals on la font era un element central de la vida, on es feien les fontades, on es dipositava el llegat cultural i natural de l’aigua, on els poetes cantaven els seus millors versos, ens adonem que cal preservar aquests racons com a font de coneixement. Per això portem a terme el nostre estudi, però no sols com un treball teòric, sinó que volem redescobrir i animar a tothom, caminant i passejant, les fonts per apreciar aquest bé tant valuós. Que tornin els poetes a les fonts! Que els enamorats serveixin a l’amor al costat de les deus d’aigua! Anem les persones grans i els petits una altre vegada a caminar cap a les fonts. Evitem el declivi de les nostres fonts fent front a la societat de les preses i de l’aigua embotellada que ens ha tocat viure.”

Comments are closed.