Riells i Viabrea inaugurarà la plaça 1 d’octubre

El municipi tindrà una plaça i un parc en record als fets ocorreguts l’1 d’octubre a Catalunya.

El pròxim diumenge dia 20 s’inaugurarà la plaça i el carrer 1 d’octubre a Riells i Viabrea en memòria del referèndum d’autodeterminació que es va celebrar aquesta data.

Per tal de no deixar en l’oblit els fets ocorreguts l’1 d’octubre, l’Ajuntament de Riells i Viabrea va aprovar en ple municipal, el passat 26 de març, per 10 vots a favor i 1 vot en contra la proposta de denominació de la “plaça 1 d’octubre i del parc 1 d’octubre”.

Es tracta de la plaça que hi ha davant l’Escoleta del municipi, situada entre la confluència de l’avinguda Selva, el carrer Barcelona i l’avinguda Moreneta. Actualment aquesta plaça no té nom i com a homenatge i record dels fets ocorreguts el dia 1 d’octubre, se la vol batejar així. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot i les següents personalitats: Eduardo Reyes (expresident de Súmate), Mònica Palacín i París (diputada al Parlament per ERC), Bea Talegón (periodista), David Fernàndez (vicepresident del cercle català de negocis), Manel Bueno (vicepresident de Súmate i exdiputat), Arantxa Ureta (membre del secretariat nacional de l’ANC), Narcís Clara (diputat al Parlament de Catalunya), Francesc Ribera (músic, regidor i 2n tinent alcalde de l’Ajuntament de Berga) i Laura Masvidal, muller del conseller empresonat Joaquim Forn, entre d’altres.

 

El nomenament de la plaça i del carrer donarà el tret de sortida a la “Festa Primavera Republicana”. Un esdeveniment organitzat conjuntament amb l’ANC de Riells i Viabrea i el CDR de Riells, Gualba i la Batllòria. Al programa d’activitats hi ha previst una marxa de gegants i capgrossos, tertúlies i debats polítics, arrossada popular amb una sobre taula d’experiències polítiques, concerts, jocs infantils, rocòdrom, tirolina i molt més.

 

CdP – Inauguració plaça 1 d’octubre a Riells i Viabrea

Plaça 1 d'octubre

 

 

 

 

 

Comments are closed.