Riells i Viabrea inaugura el monòlit en homenatge a Mossèn Pere Ribot i Sunyer

El consistori commemora el 25è aniversari de la mort de mossèn Pere Ribot i Sunyer dins del marc de la Festa de Sant Martí

Riells i Viabrea va celebrar la Festa de Sant Martí 2022, ahir, diumenge 13 de novembre a l’Abadia de Sant Martí de Riells. Entre la proposta d’activitats destaca el 25è aniversari per la commemoració de la mort de Mossèn Pere Ribot i Sunyer que iniciava a les 11h amb la missa, a continuació els parlaments institucionals i la inauguració del monòlit en homenatge a mossèn Pere Ribot i Sunyer i l’ofrena floral.

La creació del monòlit ha estat a càrrec d’en Marc de la Forja Montseny, i la Pedra l’ha treballat en Jordi Fernández “Toti” treballador de la brigada municipal.

Entre les personalitats que hi varen assistir a l’acte de commemoració, hi havia l’Honorable Sra. Gemma Ubasart, consellera de Justícia, Drets i Memòria, el Sr. Josep Maria Bagot i Belfort, alcalde De Riells i Viabrea. El Pare Bernabé Dalmau, monjo de la Comunitat Monàstica de Montserrat amb qui, com bé sabeu, Mossèn Pere tenia una relació molt intensa. El Sr. Joan Calvo, president de l’Amical de Mauthausen i el Sr. Isidoro Teruel, secretari. El Sr. Vicenç Villatoro, escriptor i amic i a qui Mossèn Pere va escriure un o dos pròlegs dels seus llibres. El Sr. Joan Domènech, historiador i escriptor i company amb qui Mossèn Pere va compartir jurat en el premis recull de Blanes. El Sr. Xevi Planas, amic, periodista i fundador de la revista Enderroc, revista en català de referència en el nostre país de temàtica musical. Josep Montsant, amic i escolà major de Mossèn Pere i de ben segur la persona, en vida, que millor el va conèixer. També ens va acompanyar el Sr. Nil Papiol, alcalde d’Hostalric i el Sr. Ferran Palau, regidor aj. de Breda.


L’Ajuntament de Riells i Viabrea destaca positivament l’acompanyament que durant el matí es va fer tant la part litúrgica com amb la part dels parlaments dels convidats que van venir recordant la memòria de Mn. Pere Ribot.


L’edició d’enguany de la Festa de Sant Martí ha combinat cultura, activitats, jocs infantils i familiars tradicionals, música, el famós concurs d’allioli organitzat per l’Associació de Veïns de Riells del Montseny, el dinar popular i la castanyada. El grup musical “El president i l’alcalde” varen acompanyar la jornada a primera hora de la tarda amb tocs d’humor, ironia i molta sàtira.

Comments are closed.