8 de març. Dia internacional de les dones

Presentació del programa pel Dia Internacional de la Dona
Amb motiu del 8 de març, es proposa aquest programa d’activitats que es durà a terme tot el mes.
L’agenda està programada per a oferir una varietat d’activitats com tallers i contes, xerrades o la caminata .
Consulta les activitats que requereixen inscripció.

Totes les activitats es realitzaran sota les mesures sanitàries per garantir la seguretat.


Fotografies de les activitats de març


 

AGENDA #8M

LECTURA MANIFEST

8 de març. 17.30 h Plaça de la Vila
Tret de sortida per a tots els actes de març


CONTE I TALLER PETITA I GRAN

9 de març. 17:oo h Plaça de la Biblioteca
Inscripció prèvia del 22 de febrer al 5 de març o fins a exhaurir places al correu: biblioteca@riellsiviabrea.cat o al WhatsApp: 690 94 96 09 | Activitat gratuïta
L’espectacle Petita & Gran se centra a explicar la vida de diverses dones d’una forma divertida, poètica, amb disfresses, música i art, de manera que els petits espectadors tindran molt a dir-hi. Els contes estan escrits per Maria Isabel Sánchez Vegara i meravellosament il·lustrats per diferents il·lustradores, totes elles dones d’arreu del món. A través de la lectura d’aquests contes, coneixerem els oficis d’una pilot d’aviació, d’una modista, d’una pintora i d’una escriptora. Ens acostarem a la vida d’aquestes dones per saber qui eren i què van fer, i alhora veurem que un pot aconseguir tot el que es proposi.


Taula rodona Feminismes interseccionals: EXPERIÈNCIA DONES

12 DE MARÇ de 17:00 a 20:00 al Centre Cultural de Can Plana
Presencial (si no es pot serà online)
PLACES LIMITADES
Inscripció prèvia del 22 de febrer al 8 de març a través de Forms https://forms.gle/GuMhd88vvX8n64tr5
Activitat gratuïta

Actualment, totes hem escoltat a parlar de feminisme i dels moviments socials que fan que cada cop més les dones estiguem més presents i visibilitzades. Tot i que dins d’aquests moviments, a vegades involuntària i altres no, també es produeix discriminació.

Trobem interessant obrir un espai de debat per donar a conèixer experiències interseccionals de totes les dones que s’hi vulguin sumar, com a convidades especials tindrem a la Sabrina Presti, activista TRANS, que ens explicarà la seva experiència i trajectòria personal. Comptarem també amb la Meyki Peña, que ens parlarà des de la pròpia pell la experiència d’una dona racialitzada i l’Assumpta López, que ens parlarà del paper de les dones en un sector laboral masculinitzat.

L’activitat es realitzarà de manera presencial al pati exterior del Centre Cultural de Can Plana, el dia 12 de març de 2021 a les 17.00 h. (Queda subjecta a l’evolució de les mesures preventives de la Generalitat de Catalunya, en el cas de que no es pugui fer presencial, traslladarem l’activitat al format online).


FOCUS GROUP – Grup de DONES +

17 DE MARÇ A les 17.00 h al pati exterior del Centre Cultural de Can Plana (c/Esquirols 1, Riells i Viabrea 17404)
PLACES LIMITADES
Inscripció prèvia del 1 al 15 de març (o fins exhaurir places)
https://forms.gle/sjPS4ta9vmmAHXTi6
Activitat gratuïta

Analitzem els resultats del qüestionari de detecció de necessitats emmarcat al Projecte DONES+, liderat per la psicòloga organitzacional Macarena Palma, un projecte que ha promogut la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Riells i Viabrea. Convidem a totes les persones interessades en els resultats d’aquest qüestionari i pensem quines accions serien les encertades a partir d’aquests resultats al municipi.


XERRADA- TALLER SEXUALITAT FEMENINA

19 de març de 17:00 a 19:00 al pati exterior del Centre Cultural de Can Plana
Cal inscripció prèvia del 1 al 17 de març o fins a exhaurir places, a través del formulari: https://forms.gle/7BmqyVp64t55YTUu6
Activitat gratuïta
Taller a càrrec de la Laura Ferrer – Educadora Sexual.
Cristina Noguer – actriu i docent d’arts escèniques, licenciada en art dramàtic al col·legi del Teatre. Postgrau en pedagogia teatral a l’Institut del Teatre.

Xerrada sobre sexualitat femenina, per parlar d’una sexualitat encara més estigmatitzada i tractada amb tabús. Sessió enfocada sobretot a famílies per poder adquirir eines per gestionar la comunicació i les emocions envers a la sexualitat i a l’afectivitat.

Es tractarà des de la perspectiva de gènere, inclusiva i diversa.


ACTIVITAT JOVE – COMISSIÓ DE FESTES

26 DE MARÇ al Centre Cultural de Can Plana
PLACES LIMITADES
Cal inscripció prèvia del 8 al 22 de març a través del WhatsApp: 631 89 64 28
Activitat gratuïta

Activitat pensada per la participació juvenil. Taller de bosses estampades manualment / Taller de xapes personalitzades.


 

Comments are closed.