BAN MUNICIPAL: ESTAT D’EMERGÈNCIA DAVANT LA SITUACIÓ DE SEQUERA

Catalunya està patint una situació d’excepcionalitat per sequera, per poder-la afrontar la Generalitat de Catalunya va dictar el Decret Llei 1/2023, de 28 de febrer, pel qual s’estableixen mesures extraordinàries i urgents per a afrontar la situació de sequera excepcional.

El pròxim mes de gener, si continua sense ploure en abundància, els pantans arribaran al 16% de la seva capacitat i la Generalitat haurà de decretar l’estat d’emergència. Aquest estat té diverses repercussions a la vida quotidiana perquè caldrà reduir el consum a 200 litres habitant i dia.

Des de l’equip de govern volem demanar la col·laboració de tota la ciutadania, cal ser molt conscients que l’aigua és un bé molt preuat i que cal fer-ne un consum responsable. Tanmateix, aquelles conductes que provoquin malbaratament d’aigua seran sancionades, aplicant el règim sancionador de l’ordenança que disposa el nostre municipi.

Estem convençuts, que Riells i Viabrea, un municipi als peus del massís del Montseny, en un àmbit natural extraordinari, serà un exemple a seguir.

Ben cordialment,

Josep Maria Bagot i Belfort

Alcalde

Los comentarios están cerrados.