Consell d’infants municipal (CIM)

El Consell d’Infants Municipal (CIM) és un òrgan de participació ciutadana pensat pels infants del nostre poble. Són membres d’aquest Consell tot els nens i nenes de 5è i 6è de l’escola El Bruc. El Consell d’infants es reuneix cada dos mesos, en horari escolar, per parlar i debatre sobre un tema d’interès municipal. Així mateix, a posteriori de la sessió conjunta a l’escola, els representats (9 en total) es reuneixen fora de l’horari escolar, per conèixer les diferents propostes i consensuar una proposta/idea que defensarà el CIM.

Al final del curs, es realitzarà un acte públic on el CIM entregarà al ple municipal el treball elaborat i el recull de propostes a les que han arribat amb la finalitat de que es puguin dur a terme (en la mesura que sigui possible).

Consell d’infants de Riells i Viabrea curs 2021/2022

Aquest és el cinquè any consecutiu del Consell d’infants de Riells i Viabrea. Malgrat les dificultats generades per la pandèmia, continuem amb aquesta projecte que ja està consolidat als nostre municipi i que tanta il·lusió ens fa.

Aquest curs recuperem les sessions presencials mantenint totes les mesures de seguretat i, en la mesura que sigui possible, fer-les a l’aire lliure.

Desprès d’un any complicat, el tema ha tractar aquest any pretén fomentar el sentiment de pertinença i orgull de formar part del municipi de Riells i Viabrea. Per aquest motiu aquest any treballarem amb les entitats del municipi. A cada sessió vindrà una entitat municipal diferents. Els alumnes podran conèixer la seva activitat principal i participar-hi activament. Finalment podran proposar accions de millora i altres activitats que puguin ser d’interès pels infants i d’acord amb la filosofia de l’entitat.

SOM-HI!!

Consell d’infants de Riells i Viabrea curs 2020/2021

Aquest és el quart any consecutiu del Consell d’infants de Riells i Viabrea. Malgrat les dificultats generades per la pandèmia, continuem amb aquesta projecte que ja està consolidat als nostre municipi i que tanta il·lusió ens fa.

Aquest curs el format serà diferent, ja que no es podran fer les sessions presencials com es feien als cursos anterior i compaginarem sessions on-line i sessions a l’aire lliure.

La primera sessió es va dur a terme el 10 de març i els nens van escollir el tema a parlar aquest curs: els parcs infantils i zones de joc del municipi.

SOM-HI!!

 

Acta sessió 1 10/03/2021

Acta sessió 2 08/04/2021

Acta sessió 3 12/05/2021

Acta sessió 4 02/06/2021

Acta sessió 5 16/06/2021

Consell d’infants de Riells i Viabrea curs 2019/2020

Aquest curs torna a engegar el Consell d’infants municipal (CIM) amb un nou tema a parlar; el CANVI CLIMÀTIC.  Un tema de gran importància on segur els nostres infants hi tenen molt a dir … Què és el canvi climàtic? què el produeix? què podem fer per per corregir aquesta siutació? … aquestes seran algunes de les preguntes que es plantejaran en les diferents sessions de debat on els membres del CIM discutiran diverses opcions i propostes.

La primera sessió del CIM es va realitar el 15 de novembre. Podeu llegir l’informe resultant de la sessió i veure algunes fotografies, així com també el video que varen veure en aquesta sessió per començar a conèixer el tema.

https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/que-es-elcanvi-climatic/video/5833242/

Acte d’inauguració del segon curs dels Consell d’Infants Municipal del poble

.
El dimecres 17 d’octubre s’ha fet l’acte d’inauguració del segon curs del Consell d’Infants Municipal (CIM) de Riells i Viabrea al Casal del Poble.

A la sessió hi han assistit els alumnes de 5è i 6è de l’escola El Bruc, acompanyats dels seus professors, l’alcalde del poble; Josep Maria Bagot, el regidor d’ensenyament; Felipe González, la regidora de participació; Adriana Puig i les tècniques de participació responsables de dur a terme el projecte.

El parlament inaugural ha estat a càrrec de l’alcalde del municipi que ha aprofitat per agrair la participació de tots els nens i nenes de Riells i Viabrea, posant d’èmfasi al treball realitzat en la primera edició. Bagot ha anunciat que el tema central d’aquest any és el civisme. D’aquesta manera, els alumnes de l’escola El Bruc hauran de proposar temes de treball, iniciatives o campanyes per tal de fer millorar i incentivar aquest comportament. Així i tot, els representants del consistori també han volgut remarcar el compromís i la bona actitud per part dels nens del poble que tenen la voluntat d’involucrar-se en els temes que afectin el poble. Un cop explicada la mecànica del consell, s’ha procedit a l’elecció dels membres que el compondran. Aquesta tria s’ha fet a través d’un sorteig on s’han escollit els representants de cada curs fins a obtenir-ne 9. Cal fer esment que aquesta tasca és voluntària, per aquest motiu, si algun dels escollits declina la invitació, es preveu que el pugui substituir un suplent de la seva mateixa classe.

Per últim, se’ls ha entregat una bossa amb informació sobre què és i quina finalitat té el CIM, un llapis i una xapa amb el logotip d’aquesta iniciativa de participació ciutadana, imatge escollida popularment entre els dissenys proposats durant el primer curs del CIM.

Inauguració CIM 2018 2019

Us deixem l’acta de la primera sessió del Consell d’Infants Municipal de Riells i Viabrea del curs 2018/2019

ACTA SESSIO 1 CIM 08112018

Us deixem l’acta de la segona sessió del Consell d’Infants Municipal de Riells i Viabrea del curs 2018/2019

ACTA SESSIO 2 CIM 05122018

Us deixem l’acta de la tercera sessió del Consell d’Infants Municipal de Riells i Viabrea del curs 2018/2019

ACTA_SESSIO 3 CIM 09012019

Us deixem l’acta de la quarta sessió del Consell d’Infants Municipal de Riells i Viabrea del curs 2018/2019 on els alumnes han participat en l’activitat “Fer de policia per un dia”.

 

 

 

 

 

 

 

ACTA_SESSIÓ_CIM_27022019

I el vídeo resum de l’activitat: Alumnes de Riells i Viabrea fan de Guàrdia Municipal durant unes hores per promoure el civisme

Us deixem l’acta de la cinquena sessió del Consell d’Infants Municipal de Riells i Viabrea del curs 2018/2019
ACTA_SESSIÓ_5_CIM_24042019

Un cop finnalitzada la sisena sessió del Consell d’Infants Municipal de Riells i Viabrea del curs 2018/2019, a continuació us deixem l’acta de la jornada.
ACTA_SESSIO_6_CIM_22052019
I el vídeo resum de l’activitat: El Consell d’Infants Municipal celebra la seva última sessió

Acta de tancament del consell d’infants de Riells i Viabrea
ACTA 19062019

 

 

 

 

 

 

 

Consulta els treballs i els cartells fets pels alumnes durant aquest curs:
INCIVISME_CIVISME_cartells

 

Acta d’inauguració del Consell d’infants Municipal

El dia 27 de setembre de 2017 s’ha donat el tret de sortida al CIM de Riells i Viabrea en un acte que s’ha realitzat al Casal del Poble. A l’acte hi han assistit tots els alumnes de 5è i 6è de l’escola El Bruc, acompanyats per el professorat i la cap d’estudis, així com també l’alcalde; en Josep Maria Bagot, el regidor d’ensenyament; en Felipe González, la regidora de participació; l’Adriana Puig i les tècniques de participació que dissenyaran i desenvoluparan el projecte.

L’acte ha començat amb la intervenció de l’alcalde que ha subratllat la importància d’aquest primer consell d’infants i ha remarcat que aquesta iniciativa s’inicia amb molta il·lusió per part de l’Ajuntament. Ha presentat el tema de treball d’aquest curs 2017/2018 ; les festes municipals i ha destacat que a part de treballar han de passar-s’ho bé en les sessions de treball. El regidor d’ensenyament a volgut remarcar el compromís per part de l’equip de govern de tirar endavant (en la mesura que siguin possible) les propostes que surtin del CIM. L’acte la tancat la regidora de participació agraint a tothom la col·laboració i desitjant que tothom vegi amb bon ulls la iniciativa.

Durant l’acte s’ha fet el sorteig dels alumnes que seran representants per a cada curs i s’ha escollit un substitut per suplir les absències dels representant. Així mateix s’ha entregat a tots els assistents una carta informativa pels pares amb l’objectiu d’explicar-los amb detall el funcionament del CIM. Podeu consultar el material entregat i l’acta de la sessió inaugural en els enllaços següents:

Carta informativa pels pares membres del CIM
Carta informativa pels pares membres representants
Acta de la sessió 27092017

Acta 1a sessió CIM 18102017
Acta 2a sessió CIM 13122017
Acta 3a sessió CIM 14022018
Acta 4a sessió CIM 18042018
Acta 5a sessió CIM 06062018

ACTA 1a sessió representants CIM 15112017
ACTA 2a sessió representants CIM_1712018
ACTA 3a sessió representants CIM 14032018
ACTA 4a sessió representants CIM 30052018
Acta 5a sessió representants CIM 20062018

Informe de retorn del CIM 23072018

Video - Inauguració Consell d'infants Municipal (CIM)

Video - Acta cloenda Consell d'infants Municipal (CIM)

El nou logo del consell d’infants municipal (CIM)

Els membres del CIM d’aquest curs han estat treballant en un logo perquè representi el CIM del curs vinent. Cada classe ha escollit un dibuix representat d’entre totes les propostes realizades. Cada alumne ha pogut realitzar una proposta que s’ha sotmés a votació dels companys. En la sessió de representats es va acordar que la votació del logo s’obrís també a la resta de ciutadania i que pogués votar tothom a partir dels 6 anys a partir del web o presencialment a l’ajuntament de Riells i Viabrea. S’ha pogtu votar fins el 29 de juny a les 15.00h i el finalista s’anunciarà a la sessió de cloenda del CIM que tindrà lloc el 9 de juliol a les 18.00 hores a la sala de plens de l’Ajuntament. El guanyador rebrà una samarreta amb el seu logo estampat i aquest representarà el CIM el curs següent.

El logo guanyador pel CIM del curs vinent

Després del període de votació, s’ha recollit 101 vots en total, dels quats 7 han estat mitjançant l’enllaç de votació al web municipal.
La distribució de vots s’ha donat de la següent manera:

                                                

58 VOTS

13  VOTS

17 VOTS

logo_4_digi

13 VOTS

Los comentarios están cerrados.