El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat inicia la licitació del carril bici de l’estació de tren per un import de 931.000€

L’Estació de tren (Foto: Trenscat.cat)

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha iniciat el procés de licitació per a poder construir el carril bici que ha de fer més accessible a les persones l’accés a l’estació de tren de Riells i Viabrea – Breda. El preu de licitació és de 931.000€, i es pretén construir una via exclusiva d’uns 2 quilòmetres de distància en paral·lel a la carretera GI-552. Entre les obres que es duran a terme, la més important és la construcció d’un pont de 25 metres de longitud i 3,4 d’amplada per sobre la riera de Breda. La construcció del carril bici està prevista que s’iniciï durant l’hivern i estigui enllestit al cap de mig any. Per tant, l’obra hauria d’estar completada abans del termini d’un any.

Aquest nou carril bici anirà al marge dret de la carretera. Tindrà una secció de 3 metres i un paviment de sauló estabilitzat amb calç. La nova connexió amb l’estació de tren inclou la construcció d’un pont de 25 metres de longitud. Territori ha ressaltat que és “necessari” per superar la riera de Breda.

La partida econòmica prevista també servirà per arreglar els accessos a Viabrea i fer-ne un de nou a Can Sagristà, a Breda. Territori i Sostenibilitat ha emmarcat aquesta actuació en un conjunt d’actuacions per fer el desplaçament en bicicleta. L’estació de Riells i Viabrea-Breda té trens de les línies R2 Nord i R11.

Comments are closed.