Descobreix els elements patrimonials de la Ruta dels Cabrera

El Vescomtat de Cabrera va ser una de les principals senyories feudals de la Catalunya medieval. Els seus dominis s’estenien des de les muntanyes del Montseny, les Guilleries i el Collsacabra fins al mar Mediterrani. Malgrat que el seu centre se situava a l’actual comarca de la Selva, abastava també àrees del Maresme, el Vallès Oriental i Osona.

Cinc grans rutes que engloben un total de trenta-vuit elements patrimonials senyalitzats per Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval.

El castell de Montsoriu és l’inici de la ruta militar, el gran castell gòtic de Catalunya i que acull el Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera i que ressegueix elements patrimonials com els castells de Sant Joan de Blanes i Lloret, entre d’altres. La ruta religiosa comença al monestir de Sant Salvador de Breda, fundat pels vescomtes Ermessenda de Montsoriu i Guerau de Cabrera el 1038. La ruta administrativa parteix de la vila emmurallada d’Hostalric, que va aglutinar bona part de l’administració dels Cabrera. El palau vescomtal de Blanes és el punt de sortida de la ruta comercial, que explica les principals vies de comunicació que connectaven aquestes terres amb tot el Mediterrani.


Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV i el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels protagonistes de les diferents recreacions audiovisuals que es poden descobrir en aquests itineraris.

Prop de sis segles de presència dels Cabrera en aquestes terres han deixat un important llegat patrimonial i, gràcies a l’arqueologia, també un extraordinari conjunt d’objectes de la vida quotidiana dels segles xiv al xvi que es poden contemplar al Museu Etnològic del Montseny, a Arbúcies, punt de sortida de la ruta Descobreix el Vescomtat, que segueix les empremtes dels seus protagonistes.

Ruta descobreix el Vescomtat: https://youtu.be/FVKjvyoSP9o

Ruta militar: https://youtu.be/JuJhf0eCixs

Ruta religiosa: https://youtu.be/xFtuXUYowgo

Ruta administrativa: https://youtu.be/iiAh4wjrNFo

Ruta comercial: https://youtu.be/mCzskywEJp8

Los comentarios están cerrados.