Els compostaires podran beneficiar-se d’un 20% de descompte a la taxa d’escombraries

Vine al taller que hem organitzat pel 3 de febrer

Per a incentivar als veïns de Riells i Viabrea, que viuen en una gran majoria amb casa i jardí –i per tant amb força espai exterior-, les ordenances municipals contemplen una rebaixa del 20% del rebut d’escombraries a tots aquells que acreditin que fan compostatge a casa. En aquests moments, ja hi ha més de 80 compostaires al nostre municipi, acreditats pel Consell Comarcal de la Selva.

La resta orgànica, tant la que suposen les restes del menjar com una part important de la resta de poda, gespa, fulles, etc; es poden reutilitzar al nostre hort o jardí mitjançant el compostatge. Només ens fa falta un compostador i uns coneixements bàsics per a fer el procés adequadament. El compostatge casolà està implantat als països més desenvolupats d’Europa i suposa un reaprofitament de les restes orgàniques molt beneficiós per al medi ambient.

Per a tots els compostaires acreditats i per als que encara no ho són, caldrà passar per l’Ajuntament i omplir la instància corresponent que els permetrà aquesta rebaixa del rebut. Els que encara no ho són, poden accedir a un compostador que donarà el Consell Comarcal previ pagament d’una fiança que serà de 20 o 40€, segons si el compostador és de 400 o 700 litres.

Per a que tothom qui estigui interessat pugui veure com funciona el compostatge casolà, el proper dissabte dia 3 de febrer a les 10 del matí l’ajuntament ha organitzat un taller pràctic de compostatge casolà al Centre Cultural de Can Plana.

Comments are closed.