Es prohibeixen a Catalunya les trobades i reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic

La Generalitat ha aprovat, a partir del passat dissabte 29 d’agost, i durant un termini inicial de 15 diesles trobades i reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit públic com el privat estaran prohibides, segons la Resolució SLT/2017/2020, de 28 d’agost.

El Govern ha impulsat aquest nou paquet de mesures per tal de controlar i contenir el brot epidèmic de la Covid-19 a Catalunya, ja que les darreres xifres situen el territori català a un risc “molt alt” de rebrot.
Aquesta limitació serà aplicable a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars que veuran condicionats els seus aforaments amb un màxim de 10 persones per taula i mantenint, sempre, la distància mínima entre taules. Així com també inclou les trobades d’àmbit privat. Totes elles tindran una limitació de, com a màxim, 10 persones.

Situacions que s’exclouen de la normativa

No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres ni els mitjans de transport públic.

També resten excloses de la present Resolució les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, sempre que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

Les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

La realització d’activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, es pot dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

 

Tanmateix, es recorda que les persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu hauran de mantenir el seu aïllament.

Des de l’Ajuntament de Riells i Viabrea es fa una crida a complir totes les mesures de seguretat que es marquen des del Govern de la Generalitat de Catalunya per aconseguir, entre tots, contenir els brots de covid-19.

 

 

Comments are closed.