AMPLIACIÓ. Noves mesures per fer front a l’increment de casos de Covid-19 a tot Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha acordat aplicar noves mesures per fer front a la propagació del coronavirus al nostre país.

El risc de rebrot se situa per sobre els 300 punts per primer cop des de la fi de l’Estat de l’Arma i, en aquest cas, per reduir els desplaçaments a causa de l’increment de casos de Covid-19 es recomana que les empreses facilitin tot el possible el teletreball. Es creu que aquesta és una de les eines més efectives per combatre l’epidèmia perquè permet disminuir la mobilitat no essencial i el contacte social.

 

A més, també es duran a terme actuacions, mesures i instruccions que afecten el desenvolupament de les activitats escolars. El Departament d’Educació, el Departament de Salut, els ajuntaments i els equips de coordinació territorial treballen conjuntament en la detecció precoç de casos de Covid-19 i sospitosos, i en la gestió posterior, per garantir el dret a l’educació i a la socialització de l’alumnat. Per aquest motiu, el Govern i les universitats del país han acordat començar les classes virtuals a partir de dijous. La mesura, que s’allargarà fins al 30 d’octubre, vol contribuir a contenir l’índex de contagi per Covid-19.

Adjuntem la notícia oficical publicada al diari del Govern de la Generalitat per tenir-ne més detalls.

 

D’altra banda, l’esport no professional d’àmbit català es torna a aturar pel coronavirus. Totes les competicions amateur i base quedaran aturades 15 dies a partir d’aquest cap de setmana.
Malgrat tot, els entrenaments se seguiran fent amb normalitat i els gimnasos i instal·lacions segueixen la seva activitat.

A través d’aquest enllaç es troba el comunicat oficial de l’UFEC.

 

Aquestes noves mesures s’apliquen després de comprovar que el risc de rebrot és de molt alt a tot Catalunya.
Comprova el risc de rebrot per municipi a través d’aquest enllaç.

 

 

Comments are closed.