L’Amical Mauthausen realitza un homenatge floral al monòlit de Riells del Montseny

L’Associació Amical Mauthausen va organitzar ahir un homenatge floral als deportats del Baix Montseny davant del monòlit que hi ha situat al costat de l’Abadia de Riells del Montseny. En aquesta ofrena, l’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, i el president de l’Amical, Enric Garriga, varen adreçar unes paraules a la trentena de persones que es van aplegar davant del monòlit que recorda l’horror que van haver de patir aquestes persones als camps d’extermini nazis en el decurs de la II Guerra Mundial.

L’alcalde de RiV va recordar perquè aquesta gent va ser assassinada: “un dia ens vàrem alçar contra un feixisme que va segrestar la democràcia, els drets i les llibertats individuals i col·lectives de molts pobles europeus”. Bagot va deixar ben clar que això no va suposar ni de bon tros la victòria del feixisme i va subratllar la importància que es teixeixi una veritable xarxa antifeixista per poder educar els nostres fills en els valors de la tolerància, la pau i el respecte i alhora conscienciar-los de la importància de mantenir el record dels deportats perquè això no es torni a produir mai.

Riells i Viabrea va acollir les primeres reunions de l’Amical Mauthausen quan encara operava des de la clandestinitat del franquisme. Diumenge, l’associació va realitzar la seva assemblea anual a Breda, i després del dinar es va desplaçar a fer l’ofrena al monòlit de Riells, que recull el testimoni de les experiències de deportats d’Hostalric, Sant Celoni, Montseny, Vallgorguina i Sant Esteve de Palautordera.

Comments are closed.