Mesures de prevenció per la revetlla de Sant Joan

Per tal de prevenir ensurts i possibles causes d’incendi, aquí us deixem una sèrie de recomanacions per gaudir amb tranquil·litat de la revetja de Sant Joan.

Per aclarir: només es poden tirar petards de petit format, bombetes o pirotècnia que no s’enlairi i sempre fora de les zones verdes o boscoses. La resta de pirotècnia queda prohibida.

El Decret 64/1995, de 7 de març, pel que s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals (DOGC 2022 de 10.3.1995), estableix que queda totalment prohibit encendre ni preparar cap mena de foguera dins els terrenys forestals d’aquest municipi, siguin o no poblats d’espècies arbòries i de la franja de 500 m que els envolta, així com llençar coets o artefactes pirotècnics.

El municipi de Riells i Viabrea es troba dintre del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera, envoltat de boscos i zones verdes que estan a menys de 500 metres de les zones habitades.

Davant l’actual situació de risc d’incendi forestal que es viu a Catalunya i a les portes de la celebració de les revetlles de Sant Joan es donen les següents indicacions per gaudir de la festa amb seguretat:
• No s’autoritzarà cap foguera, llançament de coets, focs d’artifici o altres grans artefactes que continguin foc a cap indret del terme municipal.
• Es prohibeix qualsevol ús de pirotècnia als vorals de les zones forestals.
• Es recorda que els petards amb més risc de provocar incendis son els coets i altres materials voladors, fonts i altres que generen espurnes.
• Es recorda que estan prohibits els fanalets voladors.
• Es recomana l’ús responsable del material pirotècnic autoritzat i s’apel·la al civisme de tothom de cara a respectar el descans del veïnat i dels animals de companyia.
Que tingueu una bona revetlla i una bona festa de Sant Joan.

BAN MUNICIPAL

Los comentarios están cerrados.