Preguntes freqüents de les restriccions actualitzades

A continuació es mostren les preguntes freqüents:

Puc visitar els museus i sales d’exposicions?
Sí. L’aforament està limitat al 50%. També poden organitzar activitats culturals.
Nosaltres entenem que el percentatge d’aforament del 50% és la suma de grups i visites individuals que hi ha a l’interior de la sala . Les visites guiades màxim grups de 6 persones

Es pot contractar un guia turístic?
Sí, mitjançant cita prèvia. També cal tenir en compte que:

 • Les trobades i reunions de més de 6 persones estan prohibides, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència, tant en l’àmbit privat com en el públic.
 • No es podran subministrar audioguies, material imprès o similar.

Quines són les mesures per als bars, restaurants i establiments similars?
Obertura de 7.30 a 17 h. Aquesta franja horària no és aplicable als serveis de restauració dels centres de treball destinats a les persones treballadores, als serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que hi realitzen prestació laboral i a les persones que hi estan ingressades, i als serveis de menjador de caràcter social, per a les persones usuàries del servei.

Se suspenen els sopars a l’establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h i el repartiment a domicili fins a les 23 h.

Terrasses: obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

La restauració en àrees de servei de les vies de comunicació no té restringit el seu horari d’obertura.
Els bars i restaurants ubicats en centres comercials no poden obrir.

Per tant a data d’avui les visites guiades / activitats turístiques es poden dur a terme sempre i quant el grup estigui format per un màxim de 6 persones i se segueixin totes les pautes de seguretat (mascareta i distància). Pot haver-hi varis grups de màxim 6 persones en una visita, sempre hi quant no hi hagi interacció entre els grups, es respecti la distància de 2m i es faci ús de la mascareta. Tot i així, pel que fa a les activitats enogastronòmiques  (degustacions i tasts) entenem que s’han de tenir en compte els mateixos criteris que actualment s’apliquen a bars i restaurants (pel que fa a horaris, número comensals per taula…).

En la resolució veureu que s’especifica aquest canvi de les mesures a partir del dia 26 de març, inici del període de setmana Santa:

Visites interiors espais públics i espais oberts al públic (cellers, esglésies, museus…) :

 • Grups de màxim 6 persones (si el grup està format per membres de la mateixa bombolla de convivència no hi ha límit)
 • En una visita hi poden haver varis grups de 6 persones, sempre hi quant no hi hagi interacció entre els grups, es respecti la distància de 2m i es faci ús de la mascareta.
 • El grup de màxim 6 pot estar format per persones de diferents bombolles de convivència, tot i que es recomana fer el grup per bombolla de convivència
 • Els tast/degustacions màxim 4 persones per taula, excepte que es tracti del grup de bombolla de convivència  (s’ha de seguir la normativa de bars i restaurants)
 • A partir de dia 26 de març:

–          Màx. grups de 4 persones (si són de vàries bombolles de convivència)
–          Grups de 6 persones o més  (si són de la mateixa bombolla de convivència)
–          Val a dir que en espais privats es refereix a cases particulars i allotjaments de lloguer íntegra. En aquest cas el grup ha d’estar format per la mateixa bombolla de convivència (no es pot ajuntar persones que no conviuen juntes)

Visites exteriors:

 • Grups de màxim 6 pax  (si el grup està format per membres de la mateixa bombolla de convivència no hi ha límit)
 • En una visita hi poden haver varis grups de 6 persones, sempre hi quant no hi hagi interacció entre els grups, es respecti la distància de 2m i es faci ús de la mascareta.
 • Els grup de 6 pot estar format per persones de diferents bombolles de convivència, tot i que es recomana fer els grups per bombolla de convivència
 • Els tast/degustacions màxim 4 persones per taula, excepte que es tracti del grup de bombolla de convivència  (s’ha de seguir la normativa de bars i restaurants)
 • A partir de dia 26 de març:

–          No hi ha cap canvi. Els canvis només fan referència a les visites en espais tancats/ interiors.

 

Los comentarios están cerrados.