Programa de Vigilància del Mosquit Tigre

Com cada any per aquestes èpoques s’activa el programa de vigilància i prevenció del mosquit tigre. La finalitat d’aquest programa és que tots els vilatans de Riells i Viabrea coneguin els procediments preventius per evitar la cria d’aquest mosquit i els procediments curatius en cas de patir les seves picades.

La temporada comença amb una presència destacada de mosquit tigre (també de mosquit comú, sobretot en espais interiors), ja que la meteorologia, amb pluges abundants i temperatures relativament altes, està afavorint la seva proliferació. És per això, que és molt important potenciar les accions de sensibilització amb la finalitat que els ciutadans coneguin bé les mesures de prevenció per evitar la presència de mosquit tigre i les seves molèsties.

Així que a partir d’ara l’activitat del mosquit tigre es començarà a notar més, i per tant és important potenciar les accions de sensibilització amb la finalitat que els ciutadans coneguin bé les mesures de prevenció per evitar la seva proliferació.

 

Consells preventius del programa de vigilància del mosquit tigre

Prevenir la proliferació

  • Buida els recipients de l’exterior i no deixis que l’aigua s’acumuli en testos, plats, galledes, abeuradors d’animals, regadores o piscines amb l’aigua sense moviment.
  • Tapa amb tela mosquitera i evita l’acumulació d’aigua als desaigües i els safareigs.
  • Tapa forats que puguis tenir al terra de l’exterior.
  • Si tens una bassa, ja sigui natural o artificial, col·loca-hi peixos vermells, es menjaran les larves.

Evitar les picades

  • Utilitza teles mosquiteres per evitar que el mosquit entri dins els habitatges.
  • Cobreix-te amb roba quan siguis a zones potencialment perilloses.
  • Utilitza repel·lents.

Curació de picades

  • Rentar i desinfectar la zona afectada.
  • Consulta al metge de capçalera si apareixen reaccions simptomàtiques.

Si en algun moment detectes un niu de mosquit tigre o un focus de proliferació, fes-nos-ho saber escrivint un missatge al nostre formulari de contacte.  I si necessites més informació, pots consultar el quadríptic que t’adjuntem o la web de la Generalitat de Catalunya.

Esperem que aquests consells us siguin d’utilitat. Volem minimitzar la presència del mosquit tigre al nostre municipi i evitar les molèsties tan greus que ocasiona, sigui pel medi ambient o per la salut de les persones.

 

 

 

 

 

 

 

Material gràfic informatiu

FULLETÓ MOSQUIT TIGRE

 

 

 

Los comentarios están cerrados.