Reciclem?

RECICLEM?
SEPARAR I RECICLAR ESTÀ A LES TEVES MANS

En la societat actual, generem una qualitat de residus molt superior a la que hauríem de generar. La pràctica del reciclatge permet donar una segona oportunitat a aquests residus aportant així molts beneficis en el medi ambient.
Per col·laborar en el procés de reciclatge, tots els municipis posen a la nostra disposició diferents tipus de contenidors on dipositar cada residu de manera correcta.

T’apuntes a contribuir-hi?

Al contenidor GROC, d’envasos, i hem de dipositar les ampolles i garrafes de plàstic, llaunes, brics, aerosols, taps, iogurts de plàstic, bosses de plàstic, capses de plàstic, xarxes de fruita, safates de porexpan, envasos de dentífrics, embolcalls de film i plata, capses de puros, capses de fusta, envasos de desodorant tipus roll-on, etc. No es poden abocar la resta de residus que no són envasos encara que siguin de materials reciclables com les galledes de plàstic, les canonades i mànegues de plàstic, etc., en aquests casos s’han de portar a la deixalleria o punt verd. La resta de residus que siguin barreja de materials i no es puguin reciclar s’han de llençar al rebuig com és el cas del pal de fregar, raspall de dents, maquineta d’afaitar, bolígrafs, etc.

El VERD, el contenidor d’envasos, pots de vidre, ampolles de vidre i iogurts de vidre. No es poden abocar els residus de vidre que no són envasos com una copa, un got o una finestra, en aquests casos s’han de portar a la deixalleria o punt verd perquè es pugui reciclar el material.

En el contenidor BLAU, paper i cartó, diaris, etiquetes de paper, capses de cartó, bosses de paper o cartó, sobres, revistes i fulls de paper.

A l’orgànic, el contenidor MARRÓ, restes de menjar, marro de cafè, pinyols, gespa, bossetes d’infusions, flors, llumins de fusta, taps de suro, filtres de cafè, closques, excrements d’animals, pals petits de fusta, etc.

Recorda, tots els envasos han d’estar buits abans de ser abocats al seu contenidor corresponent.

Sabies que, reciclar a consciència té molts avantatges?
Te n’expliquem alguns!
• Ens ajuda a conservar l’entorn natural en el qual vivim i afavoreix positivament al medi ambient.
• Estalviem en recursos naturals gràcies a l’aprofitament adequat dels residus que es converteixen així, en una nova matèria primera.
• Fer una bona pràctica de recollida selectiva permet que els nostres municipis estalviïn diners.
• Un bon reciclatge també fomenta la creació de nous llocs de treball en el sector de les empreses que es dediquen a gestionar els nostres residus.

 

Reciclar, és una de les activitats més senzilles però alhora més gratificants que podem realitzar durant el nostre dia a dia. Amb l’ajuda de tots, fomentant un consum responsable, podem aconseguir reduir la contaminació, un entorn més net, i que les noves generacions puguin gaudir d’un planeta més sostenible.

ALTRES NOTICIES

  • Circular de l’FCF sobre les mesures extraordinàries de prevenció del coronavirus SARS-CoV-2 en competicionsd’àmbit estatal i internacional
  • Èxit de participació a la primera edició del “Jo + Esport
  • Concedida subvenció des de Dipsalut per valor de 1.721,65€

Comments are closed.