Regulació de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP)

Degut a l’augment de vehicles de mobilitat personal (VMP) que s’estan proliferant a les zones urbanes, la Direcció General de Trànsit ha publicat una instrucció de trànsit dirigits als usuaris d’aquests vehicles, ajuts i agents de l’autoritat.


La regulació formal dels vehicles de movilitat personal (VMP) es troba actualment en fase de tramitació, però això no té cap impediment que una instrucció, com l’actual publicació, recuperi els criteris que hi hagi alguns vehicles dins de la normativa de trànsit vigent. “Era una petició que no s’havia realitzat policialment en trànsit, les situacions anteriors que es presenten en diverses ciutats i que incideixen negativament en el vial de seguretat, especialment quan afecten els col·lectius vulnerables”, va dir el senyor Javier Villalba, subdirector de la Normativa de la DGT.

La instrucció adelanta la definició prevista per als VMP en la modificació en tràmit del Reglament General de vehicles amb l’objectiu de contribuir a la transparència i la competència de les operacions afectades, començant per les propostes actuals i futur.

Qué és un VMP?
Según la instrucció d’un VMP és un vehicle d’una o més rodes dotada d’una sola plaça i propulsat exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar un vehicle màxim a la velocitat màxima pel disseny comprès entre els 6 i els 25 km / h.
Els VMP no se’ls exigeixen autoritzacions administratives ni per circular ni per conduir. Per tant, no es detraurà punts al conductor quan quedi clar que el tipus de vehicle que condueix és un VMP.

Comportaments sancionables
Fes click aquí i consulta els comportaments sancionables per un mal ús/ conducció d’un vehicle VMP.

 

Font: Direcció General de Tràfic.

Los comentarios están cerrados.