Riells i Viabrea commemora el 8M

Riells i Viabrea ha commemorat el Dia Internacional de les Dones amb activitats reivindicatives i festives.

El programa ha començat, a la cantonada del carrer Comerç, amb la lectura del manifest amb motiu del 8M.

Arreu del país s’han llegit manifestos on les dones fan un clam contra el sistema patriarcal i manifesten que es neguen a acceptar com a normals les desigualtats, les discriminacions i les violències que condicionen la seva vida a la feina, a casa, en l’esport, les diferències de gènere, la salut, la imatge, la sexualitat i qualsevol àmbit de la societat. I que aquesta lluita no només és una causa, únicament, de les dones, sinó també dels homes, de la societat en general.

Les dones que han assistit a la trobada també han proposat activitats relacionades amb elles que els agradaria que s’organitzessin en el municipi. Tot seguit, s’han desplaçat al pas soterrat de la carretera C35, en el pont que uneix la Batllòria i Riells.

Els i les alumnes de 1r de l’Institut El Bruc de Riells i Viabrea, un grup d’usuàries de la Biblioteca Pompeu Fabra i les participants en els actes del 8M han pintat un mural reivindicatiu.

L’autora del dibuix ha estat l’artista Elsa Pons Figueras, que ha tingut la col·laboració dels i les alumenes de l’institut, que també han participat en el disseny del mural. Les activitats centrals del Dia Internacional de les Dones s’ha acabat amb un refrigeri.

Però els actes del 8M encara s’allargaran uns dies més a la població. Aquest divendres, 10 de març al matí, es fa un Bany de Bosc per a dones a Sant Llop.

Fins al 17 de març, la Biblioteca Pompeu Fabra acull una exposició amb la dona i la lectura com a protagonistes.

I l’Espai Jove també ha organitzat activitats per a commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Los comentarios están cerrados.