Riells i Viabrea constitueix el Consell d’Infants Municipal

Aquest matí, l’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, ha inaugurat el Consell d’Infants Municipal (CIM) del poble. El CIM es desenvoluparà durant el curs 2017/2018, amb la contribució dels alumnes de 5è i 6è curs de l’Escola El Bruc. Aquest és el primer òrgan de participació ciutadana permanent, un pas més per aproximar la gestió municipal al ciutadà, augmentar la transparència i fomentar la participació.

En aquesta primera sessió constitutiva del Consell, s’ha fet un sorteig per escollir els membres que representaran els alumnes dels dos cursos, un total de 9. Aquesta tasca és totalment voluntària, i els alumnes triats són totalment lliures de renunciar-hi en qualsevol moment. Es preveu que, enguany, hi hagi un total de quatre trobades (una cada dos mesos) amb una durada d’una hora cadascuna, que es desenvoluparà dins l’horari escolar.

Els temes a tractar en aquest consell aniran variant cada any, sempre amb la voluntat d’involucrar els nens en els temes que afectin l’interès general del poble. El funcionament intern és senzill: els alumnes treballaran els temes a classe, les conclusions es traslladaran als representants -que es reuniran a banda fora de l’horari escolar- i aquests debatran per arribar a un consens que serà la proposta final del CIM.

La coordinació anirà a càrrec d’un tècnic municipal, amb la supervisió de la regidora de participació ciutadana, Adriana Puig, i el regidor d’educació, Felipe González. El tema que es treballarà aquest curs seran les festes locals: Nadal, Sant Jordi, Festa Major, i d’altres.

En aquesta sessió inaugural, l’alcalde ha volgut traslladar il·lusió als infants, i els ha demanat que, sobretot, gaudeixin de l’experiència que viuran. Bagot els ha explicat que és important que aprenguin a respectar les opinions i les decisions dels altres i que el consens és imprescindible a l’hora de gestionar un municipi.

Podeu consultar tota la informació del CIM en aquest enllaç.

Vídeo de la sessió inaugural

Comments are closed.