Riells i Viabrea mostra el seu rebuig a la violència terrorista

Concentració d’aquest matí davant l’Ajuntament contra la violència terrorista

El poble de Riells i Viabrea s’ha solidaritzat amb les víctimes de l’atemptat d’ahir a la Rambla de Barcelona. Aquest migdia, un bon nombre de ciutadans han fet un parèntesi a les seves vacances per aplegar-se davant de l’Ajuntament on el Govern del municipi ha llegit un manifest i ha guardat un minut de silenci.

Aquest és el manifest que s’ha llegit.

 

Manifest de Riells i Viabrea contra la violència terrorista

Aquest migdia, 18 d’agost, ens trobem davant de l’Ajuntament de Riells i Viabrea per expressar el nostre rebuig més enèrgic contra la violència terrorista, que es va mostrar ahir amb cruesa a la Rambla de Barcelona. També volem fer arribar el nostre condol i l’escalf cap a les famílies i els amics de les tretze víctimes, i el prop de cent ferits de l’atemptat d’ahir a la tarda.

La nostra democràcia es fonamenta en dos valors fonamentals, que estan per sobre de tot: la llibertat i la igualtat. Som un poble que estima la diferència i Catalunya és una terra de pau i d’acollida. Aquesta és i seguirà essent la nostra voluntat, perquè ens creiem que “l’amor arriba amb més naturalitat al cor humà que el seu contrari”, com deia Mandela.

Anit, la vida al centre de Barcelona, el cor de Catalunya, va deixar la Rambla i els carrers adjacents buits, en una imatge insòlita i impròpia d’aquestes dates. Malgrat el cop, aquest matí ens hem aixecat amb moltes ganes d’omplir-la de nou, i també d’emplenar les places dels ajuntaments per demostrar que som un poble molt viu que doblegarà aquells qui pretenen confrontar civilitzacions amb l’ús de la violència.

La minoria que, en nom del fanatisme extrem, cregui que amb aquests actes de virulència terroritzarà la població i la sotmetrà, que sàpiga que es trobarà al davant un poble fort i unit que els passarà per sobre, perquè el nostre pacifisme l’hem forjat al llarg dels segles, i tenim molt clar que la pau no és l’objectiu sinó el camí per construir una democràcia plena.

Avui podem estar molt orgullosos de la solidaritat dels nostres conciutadans, i de viure en un poble compromès. Ahir, des del primer minut vàrem col·lapsar el banc de sang, els taxistes van estar realitzant viatges gratuïts, vàrem veure establiments i oficines de la zona dels fets aixecant les persianes per ajudar la gent. També volem agrair la tasca de la Policia de Catalunya, el Cos de Mossos d’Esquadra, que està al front de tota l’operativa policial. De la Guàrdia Urbana i dels sistemes d’Emergència i de Salut de la Generalitat.

La tragèdia no fa més que enfortir la nostra més ferma convicció en la democràcia i en la necessitat d’una cultura de la pau plena de llibertat i igualtat. Així doblegarem el terrorisme i la barbàrie.

Moltes gràcies

18 d’agost de 2017

 

Los comentarios están cerrados.