RiV detecta i elimina dos nius de vespa asiàtica

Un dels nius del municipi essent retirat

L’Ajuntament de Riells i Viabrea, a través de l’empresa Anura Montseny, ha retirat durant els darrers dies dos nius de vespa asiàtica, la velutina, que ha estat causant estralls. El primer dels dos nius retirats estava al carrer Matagalls (a Ordenació), a terra. L’altre es va trobar al carrer Federico García Lorca, a Júnior Park, a sobre d’un arbre.

Cal recordar que la vespa velutina no és especialment perillosa per a les persones, excepte si hom s’hi apropa massa o s’abraona sobre el niu. Sí que ho és, però, per les vespes autòctones. De fet, la velutina n’és una depredadora. La distingirem perquè el tamany és el doble que la natural d’aquí, té una franja groga a l’abdòmen, i un fibló de gairebé 7mm de llargària.

El consistori vol agrair molt especialment la tasca col·laborativa d’avís dels veïns del municipi, imprescindible per identificar aquests dos nius i poder-los retirar. La darrera comunicació de la presència d’aquesta plaga al nostre poble va tenir un impacte a les xarxes socials municipals que va duplicar a bastament la població de RiV, i per la qual cosa ens hem de congratular. Així, recordem que si algú en distingeix més exemplars que s’adreci a l’Ajuntament, i si algú troba un niu (a l’arbre o al terra), que truqui immediatament als Agents Rurals 972 40 53 40.

Comments are closed.