S’aproven els pressupostos municipals pel 2018

L’equip de govern va presentar ahir al ple municipal els pressupostos per l’exercici 2018. El pressupost de 4.184.103,22€ no presenta variacions importants més que la incorporació de la gestió del desenvolupament del pla especial d’Ordenació.
El pressupost es va aprovar amb 5 vots a favor (ERC), 3 abstencions (ICV i PdCAT) i un vot en contra (PSC). En les seves intervencions la regidora del PSC, Cristina Martínez, va afirmar no haver tingut temps suficient per analitzar el pressupost, tot i haver-ho rebut el dia 11, i criticava a l’equip de govern haver realitzat els pressupostos sense la col·laboració dels regidors de la oposició i sense posar una partida a participació ciutadana.
El regidor d’ICV, José Antonio Rodríguez, va demanar aclariments referents a la partida d’inversions. L’equip de govern va comentar que malgrat hi ha una partida petita d’inversions al pressupost (70.000€) aquestes corresponen a les inversions que s’han de fer de poca importància econòmica. La regidora d’hisenda, Adriana Puig, va explicar que les inversions grans es preveuen realitzar amb diners de tresoreria i mitjançant el crèdit i que es preveu una inversió al voltant dels 800.000€ per l’exercici vinent.
L’alcalde va aclarir que l’Ajuntament es troba en una situació econòmica bona, des de la seva arribada han reduït l’endeutament estabilitzant-lo al 37%, un fet que permet a l’ens local poder tenir més marge de maniobra.
En d’altres temes parlats al ple, cal destacar la sentència a favor de l’Ajuntament del recurs interposat referent a unes parcel·les del barri de l’estació, així com també l’aprovació per unanimitat del mapa de capacitat acústica, que permetrà a l’ajuntament desenvolupar una ordenança que reguli l’emissió de sorolls.
En el torn d’informe de les regidories, el regidor de transparència, Felipe González, va comunicar que la última avaluació d’Infoparticipa que s’ha fet, ha donat uns resultats molt positius, situant-lo en un gairebé el 65% de compliment. Així mateix comenta l’entrada de l’ajuntament a l’administració electrònica i recorda als regidors la importància d’utilitzar el correu corporatiu.
Per altre banda, el regidor de medi ambient, Patrici Cros, va destacar la realització de la via del Tourdera, ja que permetrà arreglar diversos accessos amb bicicleta i a peu gràcies a la subvenció del FEDER, de la  Diputació i del propi ajuntament. Va resaltar que aquest fet serà important també perquè garantint els accessos fins a l’estació, dotaran d’arguments a l’Ajuntament quant calgui discutir sobre l’afluència dels trens amb parada a Riells i Viabrea.

Los comentarios están cerrados.