Estem a punt, i tu?

Els resultats de les eleccions al Parlament del passat 21 de desembre, les del 155, han demostrat una vegada més, que el nostre municipi està a punt per la nova República que ha de venir. A Riells i Viabrea hem estat segona força (634 vots, 26,43%), molt a prop de Junts per Catalunya, que s’ha imposat amb 675 vots (el 28,14% dels vots). Els resultats totals, 58,3% dels vots totals sumant-hi la CUP, parlen per sí sols a favor de la implementació de la República Catalana.

Volem agraïr al conjunt d’apoderats i voluntaris per la seva feina, i als votants per haver-nos fet confiança en un moment tant difícil per la nostra formació. No oblidem que aquestes eleccions han estat convocades per un Estat espanyol que ha tornat a mostrar la seva cara més fosca i, amb això, la seva por crònica a la democràcia. Després de les pallisses de l’1 d’octubre i la Declaració d’Independència del Parlament de Catalunya, des de Madrid es va suspendre una autonomia que ja estava intervinguda econòmicament, mig govern ha hagut de marxar a l’exili, i l’altre mig ha estat empresonat, inclòs el nostre líder, Oriol Junqueras. Els catalans hem hagut de patir veient com s’intervenien mitjans, la Junta Electoral feia de tribunal inquisidor, el media storm se saltava les normes de cortesia en campanya.

Hem sobreviscut a unes eleccions que, com va explicitar la ministra Dolores de Cospedal, havien estat convocades expressament perquè guanyessin els partits del bloc unionista. La Junta Electoral ha permès que fins i tot hi hagués una persecució deabsurda del color groc. Des d’ERC de Riells i Viabrea som conscients que a nivell de Catalunya la situació no és tant explícita com en el nostre petit poble, que segueix mostrant un suport majoritari per l’independentisme, i és per això i per totes les adversitats a les que hem hagut de front, que els 70 diputats que sumen JxC, ERC i CUP, tenen un valor incalculable.

Mariano Rajoy té un encàrrec molt important a fer: acceptar els resultats del 21D, és a dir, alliberar a Oriol Junqueras, Quim Forn i els Jordis, i permetre al restitució del Govern Legítim de la Generalitat de Catalunya. És el que els ciutadans de Catalunya han votat. El president usurpador també haurà d’aixecar el 155 i reconèixer que a data d’avui no hi ha cap altre moviment a Catalunya més majoritari que l’independentisme, amb un 47,5% front el 43% de l’unionisme i el 8% dels comuns, el partit eternament no alineat. Tindrà prou talla democràtica, o seguirem havent de lluitar contra la maquinària judicial teledirigida des de Moncloa?

I nosaltres, què farem a partir d’ara? Des d’ERC som molt conscients que els resultats ens avalen, però que ens deixen encara molta feina a fer si volem materialitzar aquesta nova República. És l’hora de tornar a arromangar-nos i fer el paper de camàlics per fer arribar la República a l’àrea metropolitana. I això només ho pot fer Esquerra Republicana, perquè és l’únic partit independentista que ha augmentat de manera important en nombre de vots en municipis com ara Barcelona, Badalona, Santa Coloma, L’Hospitalet… a la vegada que hem crescut a la resta del país. Al llarg dels nostres més de vuitanta anys d’història ja hem patit persecucions, presó, crims feixistes, assassinats i més vexacions de tot tipus. I seguim aquí, preparats per assumir amb la major dignitat i el cap ben alt, l’encàrrec de dur el país a la llibertat. Vens?

Comments are closed.