Joventut

A finals del 2015 l’Àrea de Joventut va fer un pas més en el desenvolupament de les polítiques locals de joventut amb l’obertura de l’Espai Jove ubicat dins el Centre Cultural “La Casa Nova de Can Plana”.

Missió

Des de l’espai Jove es vol consolida i fer efectius els drets bàsics de les persones joves i garantir les condicions que permetin la seva qualitat de vida, tenint en compte les diferents etapes de la vida juvenil.
Es pretén apoderar al jove com a agent de canvi social, impulsant el seu paper actiu com a ciutadà en el conjunt de la societat, oferint espais per a la seva participació en la presa de decisions, així com oportunitat per donar rellevància a la seva visió del món.
Per aquest motiu des de l’Espai Jove es pretenen impulsar polítiques per enfortir, desenvolupar i consolidar valors, hàbits i dinàmiques entre la gent jove que contribueixin al desenvolupament i al progrés de la societat, basats en la convivència i la igualtat de totes les persones en un context democràtic i participatiu, i així avançar cap a una societat cohesionada i vertebrada.

Funcions

L’Espai Jove ofereix un seguit de serveis dirigint als joves de Riells i Viabrea:
– Espai de trobada amb altres joves.
– Activitats lúdiques: tallers, sortides, música, aventura, etc.
– Propostes de vacances i camps de treball
– Suport a la creació d’entitats juvenils: potenciar la creació de noves entitats juvenils, assessorament en recerca de subvencions, tècniques comunicatives i treball en equip, suport a les iniciatives juvenils, etc.
– Taules de joves: grups de joves que es reuneixen per parlar i debatre sobre temàtiques d’interès juvenil, i que participen activament en l’elaboració del Pla de Joventut que es realitza cada dos anys.
– Informació sobre formació acadèmica i beques: estudis obligatoris, formació post-obligatòria cicles formatius, accés a la univertat, etc.)
– Accés al món laboral: en el desplegament del programa “Garantia juvenil”

El servei d’Espai Jove s’ofereix a la població jove totes les tardes de la setmana (de dilluns a divendres) de 15h a 20h. Aquest horari dona la possibilitat d’oferir dos serveis fixes: Auto-menjador a les 15h, i Espai Fem Deures fins les 17:30h. A partir d’aquesta hora, el dinamitzador juvenil ofereix diferents propostes d’activitats tenint en compte els interessos i necessitats dels participants que, alhora, gaudeixen de la interacció amb altres joves de manera sana i divertida, promovent una educació en valors a partir dels següents objectius:
– Acompanyar les persones joves en aquest tram del seu desenvolupament.
– Promoure la participació comunitària juvenil en clau de ciutadania.
– Promoure el desenvolupament del pensament crític en les persones joves.

joventut-logo
garantia-juvenil


DADES DE CONTACTE

Centre Cultural “Can Plana”
Carrer Esquirol, 1 – Can Plana
17404 Riells i Viabrea
Tel. 93 8470085

De dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00hRegidoria responsable: joventut
Tipus de gestió: directeFormulari de queixes i suggeriments

Los comentarios están cerrados.