PSC: l’atemptat de Barcelona

Els i les socialistes de Riells i Viabrea volem expressar tot el nostre suport a les víctimes i familiars de l’atemptat terrorista del passat 17 d’agost a la Rambla de Catalunya de Barcelona.

Així mateix, el nostre reconeixement als serveis de seguretat, els d’emergències i als serveis sanitaris per la seva professionalitat i rapidesa en l’actuació que va fer possible atendre a les víctimes en el mateix lloc de l’atemptat i poder-los dirigir a l’hospital més adequat en cada cas. Moltes gràcies.

També volem destacar els actes de solidaritat ciutadana: a les persones individuals, als taxistes, als hotelers, als botiguers, al sector de l’hostaleria,.. que d’una manera espontània i altruista varen ajudar a pal·liar el patiment i varen obrir els seus serveis per ajudar i atendre a les persones que estaven desorientades, que necessitaven anar al centre mèdic per acompanyar al seu familiar víctima de l’atemptat, o refugiar-se mentre va durar l’operació de recerca dels terroristes per part dels Mossos d’Esquadra. Moltes gràcies.

En els moments posteriors a l’atemptat i durant força dies, a nivell personal i crec que també moltes altres persones, ens congratulàvem de la reacció de les autoritats espanyoles i catalanes, pel respecte que varen demostrar, per la seva presència al costat de les víctimes, per les seves primeres reaccions i paraules… Ara bé, aquest miratge va durar poc ja que, sobretot, la manifestació va tenir un ús partidista i fora de lloc, amb pancartes i crits que res tenien a veure amb el suport a les víctimes i en contra del terrorisme i, posteriorment, amb l’escalada de declaracions i contradeclaracions per treure pit i poder demostrar que seguim governats, a Catalunya i a Espanya, per la “testosterona” més recalcitrant i vergonyosa que ens poguéssim imaginar. Ha estat la vergonya i el descrèdit internacional dels nostres governants.

Davant d’aquests fets, des de la família socialista, volem dir que ho lamentem profundament i manifestem la nostra ferma voluntat de treballar per fer un país millor, des del diàleg, des del respecte i des de la solidaritat.

Cristina Martínez
Portaveu del PSC de Riells i Viabrea

Comments are closed.