A Riells, es recicla!

Sabies que cada habitant de Riells i Viabrea genera una mitjana d’1,45 Kg de brossa cada dia?
Aquesta xifra suposa que, a l’any, cada habitant fa 529 quilos d’escombraries.

Si guardéssim aquests residus dins de casa, aviat ens quedaríem sense espai per viure, però els llencem al contenidor i ens n’oblidem per sempre sense pensar que totes aquestes deixalles han d’anar a algun lloc.

Actualment l’índex de recollida selectiva de residus municipals es situa al 31,4%, percentatge que malgrat estar dins la mitjana europea hauria d’experimentar una tendència a la baixa per tal de reduir la part de brossa que acaba en abocadors controlats o eliminada per processos d’incineració.

Per tal de contribuir activament en la reducció dels residus que no poden ser reciclats, per tant, residus que no poden tenir una segona vida, cal que tinguem cura a l’hora de separar les deixalles que generem i dipositar-les al contenidor adequat.

Encara queda molta feina per fer especialment en la reducció i reutilització dels residus però cadascú de nosaltres pot aportar el seu granet de sorra des de casa. Per exemple, podem aplicar algunes estratègies que ajudaran a generar menys deixalles sense una segona vida útil. Tot seguit us fem unes quantes recomanacions:

  • Evita productes amb embolcalls d’un sol ús
  • Evita els productes d’un sol ús en general
  • Compra productes a granel
  • Prioritza envasos de vidre o reutilitzables
  • Utilitza cabàs o carro per fer la compra

Per aquest motiu i per conscienciar a la població de Riells de la importància del reciclatge, hem preparat un fulletó descriptiu que ben aviat rebreu a casa. A aquest fulletó s’hi explica com podem reciclar, on abocar els residus i com classificar-los i quina és el sicle de vida de cada objecte.
A més, per fer-ho t’ho posem fàcil. Aquests són els punts de recollida i deixalleries que hi ha al municipi.

Reciclar i cuidar el medi ambient és fàcil i aporta beneficis per a tots. Fes-ho!

A Riells i Viabrea es recicla!  – Campanya Prevenció de Residus

Comments are closed.